¡ Al loro !, que no os embauquen!

Publicado: julio 8, 2011 en General, Reportajes

Utilitze aquesta expresió (que mes o menys digué  Joan Laporta, a una reunió de penyes), per una noticia que vaig llegir ahir al matí, on es deia que la ‘Asociación Nacional por la Libertad Lingüística’ (ANLL),denuncia que a un col·legi d’Alcoy hi ha un “adoctrinamiento nacionalista” a xiquets.

Aquesta problemàtica surt a partir, de que un pare (soci d’ANLL) informa a aquesta asociació, sobre uns dibuixos de caracter violent, que pinten els xiquets. En paraules de l’asociació: “reciben deberes consistentes en colorear viñetas con claro contenido violento, en las que se les habla de ‘caminar hacia un país con más identidad’ y de ‘luchar por nuestra lengua’.

M’he trobat amb aquesta altra noticia, on apareixen els dibuixos. I bo, a uns dels dibuixos apareix com un punyal clavat a un llibre. Jo personalment, no estic d’acord en, que a un nano de cinc anys se li pose un punyal per a colorejar, però això ja es responsabilitat del mestre i s’ha de criticar. Però amb el que no estic gens d’acord, es que tant l’ANLL, com certs diaris vullguen utilitzar açò com a arma contra l’escola pública, el valencià i la gent que parlem i defensem el Valencià. Si vos fixeu en els altres dibuixos, voreu que son de caràcter històric, de defensa per la llengua i la cultura, i sobre la identitat com a poble.

Llavors m’agradaria dir ¡al loro! amb els de ANLL, perquè tenen un discurs contra les llengües d’aquest país (Gallec, Basc, Valencia o Català), d’una ultradreta molt camuflada amb jaqueta i corbata. Al seu blogg podem trobar perletes com aquestes:

“La ANLL solicita al PP y al PAR que terminen con la imposición del catalán en Aragón”

“La ANLL acusa al PSOE de saquear las arcas públicas del Consell de Mallorca a última hora para imponer el catalán”

“La ANLL acusa a Feijoo de despilfarrar 820.000€ para la primacía del gallego”

“La ANLL denuncia que Patxi López gaste 500.000€ en fomentar el euskera en Francia”

Aquesta es bona:

“La ANLL considera el borrador de consejería una trampa para ocultar la imposición del valenciano”

Iee!, la Conselleria d’Educació, la que s’està carregant el Valencià!!!. Ara resulta que a la Comunitat Valenciana s’imposa el Valencià…¿m’he perdut algo?. Pero on se li veu la poteta es ací: “La ANLL pide a PSOE y PP que lleven al senado el rechazo al uso de las lenguas autonómicas”

Si vos heu fixat li peguen colps a tot el món, als de dretes, als d’esquerres, siguen d’Aragò, Mallorca, Galicia, País Basc o País Valencià. Sols volen una llengua, com passava al franquisme.

Només entrar al seu blogg, voreu aquesta altra entrada: “La ANLL acusa a Bildu de excluir el castellano en sus primeros días en las instituciones”. On es diu: “…donde la alcaldesa, Ane Carrere Zabala, ya ha hecho llegar exclusivamente en euskera las invitaciones a un Premio de Periodismo organizado por el Gobierno Municipal…”

Doncs bé, aquest premi es diu “Premio de periodismo Rikardo Arregi”, creat al 1988 per l’Ajuntament d’Andoain (Guipuzcoa), i es va crear per a impulsar i reforçar el periodisme en euskera. Llavors si es per a això, que millor manera d’impulsar-ho i  reforçar-ho, que  fent les invitacions i els fullets en euskera. A més es un premi que dona l’Ajuntament d’Andoain, on supose que la gran majoria d’habitants d’eixe poble entenen l’Euskera. Per tant ningú queda exclòs, ¿on està el problema?, doncs en l’odi que té la gent d’aquesta associació, a les altres llengües.

Però es que de totes formes, el que diu la primera entrada del blogg de l’ANLL, es rotundament fals, i hem base en que, dies mes tard al Twitter de Bildu, això es negà:

Per altra banda a El País aparegué aquesta noticia, el día 1 de Juliol: “Bildu impone el euskera como única lengua en sus apariciones públicas” .¿Que passa ací?, ¿que el diari El País, també està mentint?. Al final de la noticia es pot llegir (paraules d’aquest diari): “…Tanto la Diputación de Guipúzcoa como el Ayuntamiento de Andoain dejaron ayer claro que el euskera es la “primera y única” lengua. Sin embargo, la última encuesta del Gobierno vasco revela que los datos de conocimiento y uso común de la lengua vasca no se corresponden…” . Després del tweet anterior, jo ja no me crec res. I es molt curiós, perquè quan la roda de premsa es en castellà, no hi ha problema, ni d’imposició, ni de que es la primera y única llengua. Senyors, al País Basc les llengües oficials son el castellà y el euskera, i me pareix molt rar que a un poble mes petit que Ibi, la gran majoría de la gent no entenga l’euskera. I també que Bildu es vullga ficar en un problema tan fácilment, després de tota la controvèrsia que ha creat a molts mitjans de comunicació de caràcter nacional.

Tornant al tema de la ‘Asociación Nacional por la Libertad Lingüística’, a la web de ‘Libertad digital’ es pot llegir el seu document ideológic, molt victimista i fora de lloc, i perquè no dir-ho, amb moltes mentires. I al seu blogg podem trobar aquest video, on el president d’aquesta asociació, el senyor César Vidal, diu tantes barbaritats, que algunes, fins i tot, me fan gràcia. Però el que no me fa gens de gràcia es que davall d’eixa jaqueta i corbata, hi ha un discurs d’odi a les llengües que existeixen a aquest país. I desgraciadament la gent, es fixa molt amb la imatge, però gens amb el contingut, i amb la societat tant desinformada que estem creant, es molt mes fàcil, que una persona com aquesta, puga arribar a llocs de poder, i això mes que gràcia, me dona molta por.

Jo avui he aprés que hi ha que contrastar molt, però que molt, la informació, i no fiar-se de discursos, molt bonics per fora, i molt roïns i foscos per dins. Per tant us torne a dir… “¡Al loro!, que no os embauquen!!!”

Disculpeu-me per imposar-vos el València, ningú es perfecte!

comentarios
 1. Dani dice:

  Quants periòdics estan escrits en castellà? Vas a un quiosc i en pots comprar, perfectament, més d’un centenar. Quants en català? No arribarà a la desena, sent generòs.

  Quants canals de TV són en castellà? El 99’9%. En català? Punt Dos (Canal Nuev ni el conte), i del tema TV3 millor no parlar.

  Sent realistes: qui ha tingut l’oportunitat d’estudiar l’escola, l’institut i la universitat en valencià? En l’escola hi ha opció. En l’institut molt poqueta oferta i en la universitat és tristíssim el que et trobes.

  I, el més fort és que a nosaltres, valencianoparlants de tota la vida, ens diuen que intentem imposar la nostra llengua materna com si fórem intolerants amb la resta de cultures, quan simplement es tracta que la situació lingüística, tan descompensada actualment, s’iguale una miqueta. Que el castellà perda algun espai d’ús no implica la seua desaparició, però amb el català sí ha passat, ja que actualment només és una llengua de segon plat.

  Per què? Per la repressió franquista, entre altres coses. Fa poc més de 30 anys, ESTAVA PROHIBIT L’ÚS DEL CATALÀ.

  I diuen que és “adoctrinamiento nacionalista” el posar un punyal a un llibre, simbolitzant la pèrdua de la nostra cultura?

  Si Portugal i Espanya s’uniren en un gran país; Lisboa fóra la capital; l’idioma oficial passara a ser el portuguès i el castellà anara perdent poc a poc espais d’ús, passant a ser exclusivament una llengua del parlar quotidià, què dirien els castellanoparlants?

  Això és, ni més ni menys, el que ens passa als que parlem en valencià. I encara hem de seguir donant explicacions…

  MOLT BON POST, JAUME!!!!!

 2. Gerard dice:

  A Sella, un poblet de 500 habitants la gent parla valencià des de sempre. Tota la gent del poble són uns intolerants amb la gent que parla castellà soles? A Roda de Isábena, poble d’Aragó, gran part de la població autòctona parlà un català barrejat amb paráules aragoneses, tota la gent d’aquest poble són uns intolerants per parlar la seua llengua? A Benasque, parlen el patués, un aragonés de la vall, algunes persones, per parlar-lo són uns irresponsables? A Boal, un poble de la zona occidental d’Asturies, la gent parla fabla, han de deixar de parlar-lo entre ells?
  La diversitat és molt possitiva i fa d’aquest pais, Espanya, més gran i més atractiu cada dia. Hi ha que fomentar-la quant més millor.

 3. Genial Dani!. Per això dic lo del victimisme d’aquesta gent de l’asociació fatxa aquesta,perque segons ells, els “malos,malisimos”,som els que parlem Valencià, Català,Gallec o Euskera.,i els qui imposem la nostra llengua. I no sé si heu vist una miqueta el video del tiparraco este, pero diu masa mentides,i a més es nota mogolló que no té ni idea del que està passant ací al País Valencià, perque dir, que s’imposa el valencià,vamos es increible!. Bueno, i lo del gallec, però si a Galicia es parla el gallec de tota la vida,no es que jo siga gallec, pero per noticies que surten a la tele,la gent,la majoría que he vist,surt parlant el gallec,o siga que quan diuen lo de Feijoo que despilfarra,vamo això es molt fort.Pero bo, esta molt clar,el que son i el que pretenen, per això vaig voler ficar aquest post, per a contar qui es aquesta gent.

 4. I la diversitat que dius Gerard, tens molta raó, però desgraciadament molts governs d’aquest país han fet molt poc per a fomentar-la, i per a que la gent respecte altres llengües. I ho dic perque encara et vas trobant cada element intolerant per ahí, que es nota poca cultura. Però no me crec que a Andoain, la gent no entenga l’euskera, i que periodistes vascs tampoc l’entenguen. I a mes ¿perquè des de El Pais, se li dona tanta “cancha” a una noticía d’un poble del Pais Basc?, es com si a El Pais tragueren una notícia d’un poble d’ací d’alacant, perquè l’alcalde fa una roda de premsa en Valencià. Doncs jo crec que li van donar “cancha”, perque a molta gent no li agrada gens Bildu,gent de la que mana eh!,bueno i gent ignorant i desinformada, que no sap qui forma la coalició. Jo personalment, me vaig alegrar molt quan van llevar no se on, el cuadro del rei, no sé si será correcte, però ja es hora que algú començe a cambiar certes coses. Bueno no parlaré molt que me tanquen el blogg, i serà el blog que menys ha durat obert!.

 5. Antonio dice:

  Jaume, voy a quedar aquí como un tipo raro (cuanto menos) expresándome en castellano, pero como siempre me he comunicado contigo en esa lengua y me resultaría raro cambiar (llámame maniático, pero me pasa con todo el mundo), sigo en ella. Mi lengua materna, pero bien orgulloso estoy de que, hace ya 40 años, a mis padres les diera por establecerse en la actual Comunidad Valenciana y ‘això em donara l’oportunitat d’aprendre’n una nova’. No entiendo cómo en la Agencia Efe (la noticia partió de un teletipo) dieron pábulo a un asunto como ése. No es la primera vez que ese colectivo que dice defender derechos lingüísticos sale con algo así, como tú mismo has podido comprobar. Creo que lo único que defienden es el rechazo a la diversidad lingüística de España, es decir, propugnan el empobrecimiento. Qué lastimica que dan, oye. El problema es que tienen potentes voceros, y que muchas personas se creen a pies juntillas (inexplicablemente) lo que dicen esos medios de comunicación.

  Xe, açò és lamentable! Però ells veuran; no saben el que es perden. La llàstima (i el que no cal perdre de vista) és que tinga tanta difusió allò que diuen, moltíssima més de la que mereixen,

  Salud, Jaume.

 6. Gracias Antonio!!. Además,te voy a decir una cosa, en Ibi,en tu pueblo, me dí cuenta que hay mucha gente de fuera,que entiende y habla el valenciano,y eso es de admirar. Y te lo digo porque en cambio,hay otras personas (como pasa aquí en Alicante), que no les gusta el valenciano,no lo hablan,y ni siquiera se molestan,ni se han molestado en aprenderlo,y lo mas triste,a respetarlo. Pero en tu caso,y com tu dices, el estableceros en Ibi,te dió la oportunidad de aprender otra lengua mas, y estoy seguro que te sentirás satisfecho de controlar mas de dos lenguas,aunque como siempre digo,en Ibi solteu moltes espardenyaes!!!…jeje,he llegado a oir cosas como “On bau” (donde vais), o “un bombás d’aigua” (un buen baso de agua). Pero bueno era un muy buen amigo que no controlaba mucho,pero joder lo entendía y no tenía problema. Pero claro,cuando hablamos de ultraderecha,aquí ya no hay otras alternativas, sinó una unica alternativa,la de ellos,y ya sabemos que es la de odiar a todo lo que no vaya en su línea. Por eso, hay que sacar a toda esta gente a la luz,para que la gente se entere y llevemos cuidao, como decía Joan Laporta….Al loro!!!, que no estamos tan mal…jaja. Salud i República Antonio!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s