¿Que penseu de la última resposta de Hessel?

Publicado: septiembre 8, 2011 en General, Opinión

Aquesta vesprada, m’he trobat al facebook aquest video, que acabe de vore. Son les respostes a unes preguntes d’una persona del 15M. Mireu-ho i a vore que vos sembla la última resposta de Stephane Hessel, que baix el meu punt de vista té trampa, una trampa que a mi no m’agrada.

Dins video!:

 

A la trampa que em referisc, es a la del vot útil. A la seva última resposta Hessel diu que si hi ha un partit en contra del moviment 15M,hi haurá un partit a favor. Després parla de Zapatero y de Rubalcaba, y finalment diu que “…en todo caso,si pensáis que hay un partido que va en contra de lo que os es querido entonces hay que mobilizar a todo el mundo para votar por el otro partido”.

No es per res, pero jo amb lo de “…para votar por el otro partido” entenc que es refereix al PSOE, i mes si abans parla de Zapatero y Rubalcaba. Jo ho entenc així, no sé si “el otro partido” es refereix a PSOE o a altra alternativa. Pero si es refereix al PSOE,segon partit mes important, m’agradaría dir el següent:

Jo personalment no vaig a caure en el tema del vot útil, com vaig fer a les últimes eleccions, ja que vaig votar al PSOE perque me donava por la política de dretes del PP. Però ara també em dona por decisións com la reforma de la constitució,sense contar amb el poble. A mi les polítiques que deixen de costat al poble, me donen molta por també, es molt poc democrátic.

A més Hessel diu “…si pensáis que hay un partido que va en contra de lo que os es querido…” . El PSOE els últims anys ha fet politiques “en contra de lo que os es querido…”, i molt llunyanes a lo que ha de ser l’esquerra.

Jo vaig caure amb lo del vot útil amb el PSOE les pasades eleccions, pero tenint en compte la meva ideología d’esquerres, el que entenc per “esquerres”, va ser un vot inutil. Zapatero no parlà mai de donar-li diners als bancs si hi haguera una crisi (ni tan sols va aceptar l’aparició de la crisis), ni tampoc digue res d’un canvi constitucional, ni de una reforma laboral,tan bestia com la de l’any passat. I moltes de les coses que han fet, les han justificat amb l’excusa de que “estem en crisi”. Amb eixa excusa han fet el que han volgut, i no sols ells, amb eixa escusa les grans multinacionals espanyoles com Telefónica o Repsol, han fet ERES, i els seus directius s’han pujat el sou. Amb la excusa de la crisis el govern ha afavorit als poderosos (la banca), i ha deixat en la cuneta al poble, ha anat “en contra de lo que os es querido…” .

Amb el que si estic d’acord amb Stephane Hessel (en aquest video), es en el que cadascú ha de votar la opció que estiga mes en linia amb la seva ideología o forma de vore les coses. Que hi ha gent que confia amb el vot útil, endavant, té tota la llibertat, pero amb el que s’ha vist als últims anys, si el PSOE no canvia,no será tan útil, perque seguirá fent polítiques com la dels últims anys. A Espanya es poden fer moltes mes coses que donar diners als bancs. El PP també fará una política mes o menys pareguda,pero molt més béstia, i segurament lleven la Llei de dependència i altres lleis aprobades per l’antic govern de Zapatero. Però hui per huí, ara mateix, la política que está fent el PSOE no es d’esquerres, sinó neoliberal. Ho veig així, igual m’equivoque però ho veig així. Llavors o el PSOE canvia el rumb o no será tan útil com volen fer-nos creure.

Quan hi han politiques que deixen a tantísima gent de costat, no son gens utils per al poble, gens. Que cadascú faça el que vulga, però que siga consecuent amb la seva ideología, i que no es base amb el vot útil.

El que si que demanaría a la gent, bueno, proposaría, es anar a votar el próxim 20N (20 de novembre), i votar el que vulga, hi han molts partis per a votar, no sols dos partits,com molta gent vol fer creure. A les últimes eleccions municipals hi havíen mes de 16 alternatives per votar, i va haver un 33% d’abstenció. Si dic que no estic d’acord amb la última resposta de Hessel, també dic que no estic d’acord amb el “no nos representan” o “no me siento representado por nadie” que criden alguns del 15M. ¿Amb mes de 10 opcions per votar, no se senten representats?, no m’ho crec!.

Si volem canviar les coses, tot el mon a votar, i donem-li mes força a altres alternatives. I a part continuem la reflexió al carrer, per a que la gent es conciencie per exemple, que anar a votar es molt important, que molta gent als 70 es jugá la seva integritat al carrer, per a que ara es puguera votar.

comentarios
  1. Gerard dice:

    Encara que fa un més que el varés publicar, ara et conteste.

    Sense cap dubte, hi ha que votar. Votar masivament, i votar a les alternatives, que si que existixen. Pensar que no hi ha ningú que et represente en tot l’espectre de partits polítics és un error. A més, si encara que després d’haver vist i llegit les diferents opcions cap t’agrada, monta tu un partit i busca gent que et vote.

    Busca, viatja per les pàgines d’internet de tots els partits i tria el que consideres que més et representa i vota.

    Una abraçada

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s