Aquest país necesita una bona cirugía (2010)

Publicado: diciembre 16, 2012 en General, Opinión

Buscant a la meva carpeta del meu ordinador he trobat un escrit que vaig fer al Septembre de 2010.  Allà va:

En aquests últims mesos, m’he donat conte de que aquest país no ha avançat molt des de la “democràcia”, i crec que a Espanya li fa falta una transició molt mes important que la que va ocórrer després de la mort del “chaparro”.

Aquest país seria molt més democràtic sense la existència de la Monarquia, per que si volem que la paraula democràcia siga una realitat, cap persona ni cap família ha de tindre privilegis i estar per damunt de les altres. Esta clar que si hi haguera República, l’estat hauria de gastar-se els diners pagant a un cap d’estat i la seva família (dona/home i fills). Però no pagant als germans, cunyats, nebots i nets, com portem fent des de fa mes 30 anys. Crec que molts dels diners que es destinen a la família real es podrien utilitzar per a moltes altres coses, i que no me vinguen amb la milonga de que es una de les Monarquies més barates d’europa. En aquest país, que esta patint una crisi bestial, no pot existir una família on viuen com a reis (i mai millor dit), mentre altres famílies es veuen al carrer per no poder pagar la seva hipoteca a causa de l’atur. Aquest país canviaria, si de cap d’estat, estiguera una persona que no fora posada a dit per un dictador.

Des del “cas Garzón”, m’he donat conte que s’ha de canviar l’aparell judicial d’aquest país. No pot ser que els governs (siguen d’esquerres o dretes), posen als jutges que siguen de la seva línia. Així no es donaria el cas flagrant de que al suprem hi hagen 10 jutges de dretes i 5 d’esquerres. Els jutges se suposa que han de ser imparcials políticament parlant. El “cas Garzón”, ha sigut una de les majors barbaritats que han ocorregut en aquest país. La única persona -després de mes de 30 anys de “democràcia”- que ha volgut investigar els crims del franquisme, ha sigut suspesa de les seves funcions, Garzón!!!!, un dels jutges amb mes prestigi del mon.

Açò ha ocorregut per rancors de col·legues, i per que en aquest país no se per quina raó, no es vol investigar els crims del franquisme. La dreta sempre ens ix amb la frase de “que no hay que abrir heridas”, i el que tenim que fer es tancar ferides, per que les ferides encara estan obertes. Les ferides d’aquelles famílies que encara no han trobat als seus familiars i que no tenen cap lloc on plorar-los.

A Alemanya, quan va acabar la segona guerra mundial, es va jutjar a tots els militars que van cometre assassinats i massacres. Van acabar amb totes les insignes nazis i van treballar molt dur per a oblidar el feixisme nazi. En aquest país, fa dues setmanes es va llevar altre monument franquista. Han passat mes de 30 anys de la mort del dictador i encara no hem llevat tots els monuments franquistes i encara hi ha famílies buscant els seus familiars morts. A Alemanya en deu anys aproximadament van fer neteja, per que van voler avançar com a país, però ací encara no ens hem decidit.

El bipartidisme, altra cosa per a canviar. Aquest país s’ha desplaçat cap a la dreta, ja que el PP es mes fatxa que abans i el govern socialista, fa un parell d’anys que ha perdut el socialisme per algun lloc. El socialisme de Zapatero se li ha perdut en la segona legislatura, no se si al Carrefour, se l’ha deixa’t a la tauleta de nit o es que el té Sonsoles a la seva bossa de mà. Zapatero s’ha omplert la boqueta dient que volia solucionar el conflicte d’Orient Pròxim, quan el seu govern encara esta venent material bèl·lic a Israel, 2,3 milions d’euros en armament (http://www.publico.es/espana/256323/espana/aun/vende/armas/paises/guerra). I al govern de Marroc (http://elguanche.net/Ficheros/ventaarmasamarruecos.htm).

Va estar molt bé l’eixida de tropes de Irak senyor Zapatero, però a Afganistan encara estan les tropes espanyoles, a un país que el primer mon porta massacrant des de fa quasi 10 anys, en una guerra que es va inventar el “senyor” Bush. A part d’això en aquests moments de crisis el govern no ha volgut clavar-li ma als bancs, que son els que ens han clavat en la crisi, i si a això li sumem els retalls injustos als treballadors, crec que aquest govern, en aquest moments es de tot menys socialista. Per a que aquest país tinga mes força democràtica, hi ha que acabar amb el bipartidisme, i que altres partits tinguen la oportunitat d’accedir al govern, canviar la llei electoral seria el primer pas.

Acabaré parlant sobre una de les vergonyes d’aquest país i de tota d’Europa, el Partit Popular. Aquest partit, ha sigut l’únic partit europeu que no ha col·laborat amb el govern del seu país, a l’hora de lluitar per eixir de la crisi. No ha aportat cap idea, cap mesura, sempre amb el NO a absolutament tot!. En altres països europeus govern i oposició han treballat conjuntament per a lluitar contra la crisi, però el PP prefereix estar al poder, encara que s’enfonse el país, aquest es el seu patriotisme. Apart de que aquest partit pateix dos greus malalties: “Catalanofòbia” i “Vascofòbia”.

En fi, que no hem avançat molt com a país, hi ha que canviar coses importants i tindre una visió orientada a millorar i a ser mes efectius com a estat. Es malgasten molts diners en alts càrrecs, en despesa militar, en donar diners a l’església etc. etc. etc. Podem parlar de República, però no tindria sentit, no seria efectiva si prèviament no tinguérem clar quin tipus de país volem. Personalment crec que els països al igual que les persones, per a millorar, hem de reconèixer el que hem fet mal, les nostres limitacions i fins on volem arribar. Sinó com passa en aquest país, pareix que hem avançat molt, però encara no ens hem llevat la idea de “no tocar nada”.

“Que allò que val és la consciència

De no ser res si no s´és poble

De no ser res si no s´és lliure”

Obrint Pas

comentarios
  1. ElBlocdeLaura dice:

    Ole i ole! Sí senyor!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s